Tüm Türkiye 19 yaşındaki Semih Çelik’in işlediği çifte cinayetlerle yasa boğuldu. İstanbul'da yaşayan Semih Çelik, önce kız arkadaşı Ayşenur Halil’i öldürdü daha sonra da okul arkadaşı oan ve uzun süredir takıntılı olduğu söylenilen İkbal Uzuner’i feci şekilde hayattan kopardı.

ahmet hakan selehattin demirtaş

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Semih Çelik'in defalarca psikiyatri servislerini gittiğine dikkat çekti ve 'Ne işe yarıyor bu psikiyatri servisleri?' diye sordu.

AHMET HAKAN'IN YAZISI

Köşe yazısında katilin tam beş adet hastane kaydı olduğunu belirten Ahmet Hakan; 'Bir devlet hastanesinin psikiyatri servisinde bakılmış bu caniye. Yetmemiş, bir eğitim araştırma hastanesinin psikiyatri servisinde ilgilenilmiş. O da yetmemiş, bir üniversite hastanesinin psikiyatri servisinin takipli hastası olmuş. Sonuç olarak... Hiçbiri alarm zillerini çalmamış. Hiçbiri canideki potansiyeli fark edememiş. Ve bu psikopat cani, elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmış...' dedi ve sorularını şu şekilde sıraladı:

'Psikiyatri servislerinin hiçbirinin alarm zillerini çalmaması normal mi? Psikiyatri servislerinden hiçbirinde "dikkat, tehlike var" denmemesi olağan mı? Hiçbir doktorun, "toplum için tehlikeli" teşhisi koymamasında bir tuhaflık yok mu? Kendilerine defalarca gelen bir hastanın, 'kafa keserek genç kızları öldürecek kadar psikopat' olduğunu saptayamıyorsa... Ne işe yarıyor bu psikiyatri servisleri?.' 

MUSTAFA SARIGÜL'DEN AHMET HAKAN'A TEPKİ

CHP'li Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, X hesabından yaptığı paylaşımda Ahmet Hakan'ı hedef aldı. Mustafa Sarıgül, Ahmet Hakan için şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Ahmet Hakan Ölüyü bıraktın, diriyi bıraktın şimdi de gözü doktorlara diktin. Adalete bir şey demiyorsun, İçişlerine bir şey demiyorsun. Geliyorsun gözü doktorlara dikiyorsun ey Ahmet Hakan! Canın sağ olsun."

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ