Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, gündeme dair açıklamalar ve paylaşımlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Mustafasarıgül

Mustafa Sarıgül, sosyal medya platformları olan hem X hem de Instagram paylaşımlarıyla isyan ederek büyük bir kitleye ulaşmış durumda. Geçtiğimiz günlerde ülkede büyük bir ses getiren haberlere isyan eden Mustafa Sarıgül şu ifadeler yer verdi:

"Üzülerek ifade ediyorum ki geldiğimiz noktaya bakar mısınız? Babaannesi iki yaşındaki bir evladı balkondan aşağıya atıyor. Bir tanesi bir bardak su istedi diye 6 kişi tarafından dövülüyor ve paramparça. Biz cinnet mi geçiriyoruz? Nereye gidiyoruz arkadaş.." 

Mustafa Sarıgül X hesabından yaptığı paylaşımı kısa süre içinde beğen yağmuruna tutuldu. Büyük bir isyanla paylaşan Sarıgül paylaşımına, "Ülkemiz çürüyor" notunu düştü.

NE YAŞANMIŞTI?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen olayda, Mesut Kazancı aracıyla Küçük Sanayi Sitesi’ne gitti ve aşırı susadığını belirterek, su içebileceği bir yer olup olmadığını sordu. Metal fabrikasında çalışan bir kişi, Kazancı’ya bir bardak su verdi. Su içtikten sonra, Kazancı bir şişe su daha istedi. Su veren kişi, Kazancı’nın talebine olumsuz yanıt verdi ve tartışma başladı.

Tartışma kısa sürede büyüyerek, 6 kişinin Kazancı’yı sopalarla dövmesine dönüştü. Sopalarla dövülen Kazancı, ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. İki gün süren yaşam mücadelesinin ardından genç vatandaş hastanede yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Kazancı’nın ailesi, kendisinden haber alamayınca polis ve hastanelere başvurdu. Yapılan aramalar sonucunda, yoğun bakımda kimliği belli olmayan bir kişinin bulunduğu bilgisiyle Kazancı’nın ailesi acı haberi aldı.

2 aylık çocuğu olduğu öğrenilen Kazancı toprağa verildi. Polis, olayın ardından 6 zanlıyı yakalayarak savcılığa sevk etti. Kazancı'nın cenazesi ise otopsi işlemlerinin ardından dün toprağa verildi.

Ordu'da meydana gelen olayda ise edinilen bilgiye göre babaannenin iki yaşındaki üvey torununu balkondan aşağı attı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre bir babaanne, 2 yaşındaki üvey torununu balkondan aşağı attı. Ardından hiçbir şey olmamış gibi arkasını dönüp içeri girdi.

Bunun üzerine vicdansız babaannenin polis ekipleri tarafından gözaltına alındığı aktarıldı. Öte yandan yaşanan skandal olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL