AK Parti'nin hazırladığı yeni vergi paketinin önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'ye sunulan yasa teklifine göre kredi kartı, sıfır ve ikinci el araç, gayrimenkul alım satımı hatta kol saatleri dahil birçok kalemde yeni vergiler geliyor.

SAVUNMA SANAYİİNE DESTEK KESİNTİSİ


Yasalaşması durumunda; yeni vergi düzenlemesiyle birlikte kredi kartının limiti 100 bin TL ve üzeri olan vatandaşlardan yıllık 750 TL savunma sanayi katılma payı alınacak. Katılma payı ödemelerinin Savunma Sanayii Destekleme Fonu için aktarılacağı açıklandı, 46 milyar 466 milyon 329 bin 428 TL'lik gelir hedeflendiği belirtildi.

MUSTAFA DESTİCİ DESTEK VERDİ

Cumhur İttifakı'nın ortaklarından Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kredi kartı limitlerinden 'savunma sanayii fonu' adına kesilecek vergileri savunurken sert bir çıkışa imza attı. Basın toplantısında vergi düzenlemesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MUSTAFA DESTİCİ'NİN AÇIKLAMALARI

"100 bin liranın üzerinde kredi kartı kullanan, devlete 750 lirayla savunma sanayiine destek verecek. Ver kardeşim! Vermezsen sonun Suriye, Irak, Filistin gibi olur. Mehmetçik canını, polis kanını, güvenlik koruyucusu ailesini veriyor; sen 750 lira vermişsin, çok mu!

Onların derdi, bunların takımı, savunduğu siyasetçilerden biz ne duyuyoruz? Bunlar milliyetçileri değil, DEM'lileri savunurlar. Bunlar Türkiye ile Yunanistan karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı, Batı'yı, Ermenistan'ı savunurlar. Bunların hiçbir zaman Türkiye'yi, Türkiye Cumhuriyeti'ni savunduğunu görmedim. Atatürkçülük adı altında, Atatürk ve laiklik kelimelerinin arkasına sığınarak devlet, vatan, din düşmanlığı yapıyorlar.

Benim tavsiyem şu; onun vermediği 750 lirayı da biz veririz, bu millet verir. Bu milletin ve devletin onun gibi düşünenlerin parasına da ihtiyacı yoktur. Gitsin o 750 liraya bir büyük rakı alsın, "demlenmeye" devam etsin."

Kaynak: Haber merkezi