Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın, İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener'in 2018'deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Bana nedenini sorma, adamı cumhurbaşkanı seçiyoruz" dediğini ileri sürmüştü. 

Meralakşener1.....

"KENDİSİ SÖYLÜYORDU"

Gezici Araştırma Şirketi'nin sahibi Murat Gezici konuyla ilgili Aytunç Erkin'e konuştu ve "Akşener’le böyle bir konuşmanız oldu mu? Ümit Özdağ’a bunu anlattınız mı?" sorusuna; "Geçen ay da, geçen yıl da medyada altını çizdim. Kadın 81 ili gezdi, bir torunu vardı, ailesi vardı. Memleket meselesini daha çok önemsedi. Azımsanmayacak bir oy aldı. Hâlâ da kitlesi var. Meral Akşener halen en önemli siyasi isim. Bunu defalarca söyledim. Fakat Ümit Özdağ’ın bahsettiği gibi bir süreç olmadı. Ümit Bey’le bir görüşmem oldu. 2019’da olmuştu. O görüşmede sadece şunu konuştuk: Sayın Akşener’in stratejilerinin yanlış olduğunu anlatıyordu. Zaten kendisi de strateji uzmanı olduğunu, kampanyanın yanlış olduğunu söylüyordu. Partiden de ayrılmamıştı. Duygusal manipülasyon herhalde böyle bir şey. Bunu benim söylediğimi anlatıyor. Halbuki kendisi söylüyordu. Kılıçdaroğlu’nun Alevi olduğunu ve kazanamayacağını kendisi söylüyordu. Açıkçası benim üzerimden manipülasyon yapıyor. Kendi söylediği yalanları benim üzerimden yapmaya çalışıyor." yanıtı verdi. 

Umit Ozdag Samsun A Geliyor 3073

'SALDIRI OLARAK GÖRÜYORUM'

"Yüce Türk milletini temsil eden yargı beni mahkemeye çağırdığında da bunları orada da söyleyeceğim" diyen Gezici, "Ben Meral Akşener’e yapılan bir operasyon olarak görüyorum süreci. Akşener ayrılmış gibi görülse de onu rakip olarak görenlerin saldırısı olarak görüyorum. Meral Akşener önemli bir Türk siyasetçisidir. Bu saldırılarla sanki ‘Erdoğan’ı o getirdi, o seçtirdi’ algısı kurularak bir aileye zarar verilmek isteniyor" iddiasında bulundu.

Umit Ozdag 14 Mayis Secimleri Sonrasi Meral Aksener Secimi Satti Dedi Mi 236

NE OLMUŞTU?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mine Özbek’in YouTube programına katıldı. Dikkat çeken açıklamalarda bulunan Özdağ,  İYİ Parti’nin Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener hakkında şaşırtıcı bir iddiayı gündeme getirdi.

8 Nisan’da gerçekleşen İYİ Parti Kurultay’ında genel başkanlığa veda eden Meral Akşener'le ilgili konuşan Ümit Özdağ 2018 cumhurbaşkanlığı seçimi zamanından bahsetti ve 'Meral Akşener, seçimden 1 ay önce beni dinlenemeyen odaya götürdü. Bana ‘Nedenini sorma, adamı (Erdoğan’ı) cumhurbaşkanı seçiyoruz’ dedi. Sen ne diyorsun ya dedim...' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DEMET SAROVA