Almanya'da son açıklanan rapora göre; haziran ayı sonunda ülkede farklı oturma izinlerine sahip yaklaşık 3.48 milyon mültecinin yaşadığı belirtildi. Bu sayının 2023 yılı sonundaki istatistiklere göre; yaklaşık 60.000 daha fazla olduğu belgelendi.

2022'DE YÜKSELDİ

Mülteci sayısı özellikle 2022 yılında, Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi sonrası yüz binlerce savaş mültecisinin Almanya'ya sığınmasıyla yüksek bir seviyeye ulaştı. 30 Haziran itibarıyla, Almanya'yı terk etmesi gereken ancak hala ülkede bulunan 226.882 yabancı var.

IRAKLILAR ÇOĞUNLUKTA

Iraklılar bunların arasında en büyük grubu oluşturuyordu. Neredeyse %20'sinin yasal olarak Almanya'yı terk etmesi gerekiyordu. Ancak bunların beşte dördüne bir hoşgörü politikası kapsamında kalma izni verildi.

ÖNLEMLERİ BİTİRİN

Die Linke'nin hukuk politikaları uzmanı Clara Bünger, "ülkede kalma hakkı olmayan kişilerin sınır dışı edilmesini amaçlayan tüm önlemlere" son verilmesi çağrısında bulundu. Mevcut federal hükümetin çıkardığı yasanın çıtayı çok yükseğe koyduğunu ancak yine de birçok kişiye güvenli bir ikamet hakkı sağlamanın yolunu açtığını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ