İstanbul Valiliği’nden yerel yönetimlerin en küçük birimi olan muhtarların bölgelerinde karşılaştıkları sosyal, hukuki, psikolojik, sağlık ve idarî sorunları, akademik düzeydeki bilgiler doğrultusunda çözüme kavuşturmalarını sağlamak için akademik bir adım geldi.  Valilik konuyla İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi ile anlaşarak kentte görev yapan mahalle muhtarlarına akademik eğitim verilmesini içeren “Muhtar Akademisi Eğitim Programı İş Birliği” Protokolü imzaladı.  

HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELECEK

İmzalanan protokolle birlikte muhtarların mahallerindeki hizmet kalitesini de profesyonel düzeye çekmek hedefleniyor. Törene İstanbul Valisi Davut Gül’ün yanı sıra İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, Muhtarlar Daire Başkanı Suna Üstüner ve Tüm İstanbul Muhtarlar Federasyonu Başkanı Selami Aykut katıldı. Eğitime muhtarların oluşturduğu konfederasyonlar destek verecek. Valiliğe bağlı Muhtarlar Daire Başkanlığı da bu konuyu koordine edecek. 

İLETİŞİM KANALLARI ANLATILACAK

1 haftalık bir eğitim döneminde muhtarlara kamu hizmetleri başta olmak üzere, karşılaştıkları sorunların çözümü konusunda işe yarayacak kısa bilgiler kısa kısa bilgiler verilecek.  Vali Gül, “Hayatın her alanında karşılaştığımız ve aklıma ilk muhtar geldiğinde, bunu muhtara soralım çözsün dediğimizde hayata dair her konuda muhtarlarımıza o iletişim kanallarını anlatacağız. Bunu da üniversitelerimizin eliyle yapacağız” şeklinde konuştu. İHA

Kaynak: İHA