Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarıdan sonra politik arenada saflar değişeceğe benziyor. Özellikle anayasa değişikliği için milletvekili transferlerine ya da birleşmelere ihtiyaç duyan AK Parti’yi rahatlatacak haber Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan’dan geldi.

Babacan bir gazetecinin, “Teklif gelirse AK Parti’ye katılır mısınız?” sorusuna verdiği yanıt siyaset gündeminde bomba etkisi yaptı. 

Ali Babacan3

Zira Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bu soruya, “Biliyorsunuz ben AK Parti'nin kurucularındanım. Çok da emeğim var. Ayrılmamızın kök sebepleri orada durduğu sürece tekrar bir birliktelik söz konusu olmaz. Bugüne kadar bize böyle bir davet, teklif gelmedi. Eğer böyle bir davet teklifi gelir ise diyalog ilkemiz çerçevesinde bunu geri çevirmeyiz” yanıtını verdi.

Aliba (1)

Babacan’ın bu sözleri, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce haklı mı çıkıyor, sorusunu akıllara getirdi. 

KILIÇDAROĞLU'NUN GERÇEKTEN BİTİŞİ OLUR

Zira Muharrem İnce 6’lı Masayı ve Millet İttifakı’nın eleştirirken, “Bunlarla istifa falan olmaz. Bunlar geldikleri yere geri dönerler” ifadesini kullanmıştı.

Ali Babacan2

Eğer DEVA Partisi, AK Parti ile birleşirse, bu 6’lı masanın mimarı ve Deva Partisi’ne 15 milletvekili veren dönemin Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tarihin politika çöplüğünde yer alması anlamına da geliyor. 

Muhabir: SERKAN BAYAR