Sarıyer Belediyesi ve Sivas Dernekler Konfederasyonu (SİVKOM) iş birliğiyle Muharrem Ayı’nın 6. gününde düzenlenen oruç açma yemeğine yoğun katılım sağlandı. Yemek, Nurtepe Cemevi İmamı Zeynel Şahan’ın dualarıyla başladı.

BARIŞ VE DAYANIŞMA ÖNEMLİDİR

Sivas Dernekler Konfederasyonu Başkanı Metin Yarım, yemekte yaptığı konuşmada, "Üzerinden on dört asır geçmesine rağmen, insanın insana yaptığı zulümler bazı yerlerde hala devam ediyor. Oysa o dönem yaşanan acı olaylar, birlik ve dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu açıkça ifade etmektedir. Bizim yolumuz Ehlibeyt’in sevgi ve hoşgörü yoludur. Yüreklerimizi birbirimize açarak kardeşlik içinde yaşamalı, kalbimizde kine ve nefrete yer vermemeliyiz. Bu Muharrem ayının sevgi ve saygıya vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

BİR DAHA KERBELA YAŞANMASIN

Sarıyer Belediye Başkanı Mustafa Oktay Aksu, tutulan oruçların ve edilen duaların kabul olmasını dileyerek " Muharrem Ayı, birlik ve beraberliğimizi hatırlatan bir Yas-ı Matem ayıdır. Kerbela’da yaşanan acıları unutmamak adına, Allah bir daha ülkemize ve tüm insanlığa böyle bir acı yaşatmaması dileğinde bulunuyorum. Bizimle lokmamızı paylaşan tüm misafirlerimizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum" dedi.
 

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU