Afrika ülkesi Zimbabve'de yeniden seçilen Başkan Emmerson Mnangagwa, "barış, sevgi, uyum ve hoşgörü"den söz etse bile ülkede acımasızca olaylar ve siyasi baskı yaşanıyor. Ana muhalefet partisi Womberaiishe'nin yerel meclis üyesi Womberaiishe Nhende ve akrabasının başına korkunç bir olay geldi. Nhende ve akrabası, kimliği belirsiz şahıslar tarafından bir kamyonete bindirilip başkent Harare'nin yaklaşık 70 kilometre  dışına kaçırıldı. 

Nhende ve akrabası, buradada kırbaçlandıktan ve coplarla dövüldükten sonra sorguya çekilip, kendilerine bilmedikleri bir madde enjekte edildi. Şahıslar daha sonra 2 adamı nehire atarak serbest bıraktı.

Geçtiğimiz günlerde ülkede çok sayıda muhalif polisler tarafından gözaltına alındı.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN ÇÖKÜŞÜ"

Korkunç olayın, siyasi kaynaklı olduğu düşünülüyor. Çünkü ülkede seçimlerinden ardından, yani son 3 haftadır çok sayıda muhalif ve aktivist tutuklandı. Nhende'nin avukatlarından biri olan ve kendisi de tutuklanan Doug Coltart, "Bu yeni bir dönemin başlangıcı. İnsanların kaçırıldığını, işkence gördüğünü, insanların evlerinin yakıldığını ve avukatların sadece işlerini yaptıkları için tutuklandığını görüyoruz. Bu sadece Zimbabwe'de hukukun üstünlüğünde daha fazla çöküş göreceğimiz izlenimini yaratıyor." dedi.

ÖYKÜ UYSAL

Kaynak: ÖYKÜ UYSAL