Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hasan, ülkedeki muhalefet liderlerinden birinin adını "sorunlu" aslana koydu. Bu hayvanın rahat durmadığı ve birçok olaya imza attığı belirtildi!

BUNUN ADI VAR MI?

Samia, Tanzanya Yaban Hayatı Otoritesi'ni (TAWA) ziyaret ederken yetkililer tarafından asi aslanla tanıştırıldı. Hayvanın sürekli olay çıkardığı belirtildi. Cumhurbaşkanı, "Bu aslanın bir adı var mı?" diye sordu.

HER ZAMAN HUZURSUZDUR

Ardından da "Eğer ismi yoksa, ona Tundu Lissu adını verin" dedi! Lissu, ana muhalefet partisi Chadema'nın lideri. Bu yılın başlarında, bir gençlik mitingi düzenlemeye çalıştığı için tutuklanmıştı. Samia, aslana neden bu adı verdiğini, "Çünkü her zaman huzursuzdur" sözleriyle açıkladı.

AĞIR YARALI KURTULDU

Bay Lissu, hükümeti sürekli eleştirmesiyle dikkat çekiyor. 2017'de silahlı bir saldırıdan kurtuldu. Arabasına 17'den fazla kurşun sıkıldı, ağır yaralarla kurtuldu. Failler hiçbir zaman bulunamadı. Lissu 2020'de göreve aday oldu ancak merhum John Magufuli'ye karşı kaybetti. O dönem başkan yardımcısı olan Samia, Magufuli'nin görevdeyken ölmesinin ardından 2021 yılında lider oldu.

ORMANIN KRALI KİM?

Seçimler gelecek yıl yapılacak ve Cumhurbaşkanı Samia ikinci bir dönem için aday olmayı planlıyor. Lissu da bir kez daha başkanlığa adaylığını koyacak. İkili büyük ihtimalle ormanın kralının kim olacağını belirlemek için karşı karşıya gelecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ