ATV'nin popüler gündüz kuşağı programı "Müge Anlı ile Tatlı Sert" adlı programın sunucusu Müge Anlı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın gündüz kuşağı programlarına yönelik eleştirilerine sert bir yanıt verdi. Yerlikaya, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada, televizyonlarda yayınlanan gündüz kuşağı programlarını eleştirerek, "Hiç kusura bakmasınlar o yayınlardan hoşlanmıyorum. Bu yayınlarda etik değerlerden sapmalar var. Bazı şeylerin herkesin ortasında konuşmamızın ne anlamı var yani. Bunun Basın-yayın özgürlüğüyle ne alakası var" ifadelerini kullanmıştı.

Bu eleştirilerin ardından Müge Anlı, canlı yayında isim vermeden Ali Yerlikaya'yı hedef alarak, "Bu konularla ilgilenen baştaki adamlar televizyon programlarına laf söyleyeceklerine işleyişle ilgili vatandaşların ne düşündüğüne kulak versinler" dedi. Anlı, açıklamalarının ardından yapılan haberleştirmelere de tepki gösterdi.

Anlı, Yerlikaya'nın eleştirilerine karşı yaptığı açıklamada, "Vatandaşlar, bizim programımız sayesinde birçok olayın aydınlatıldığını, kayıpların bulunduğunu, suçluların yakalandığını görüyor ve takdir ediyor. Bizim programımızın amacını ve işleyişini eleştirenlerin, aslında halkın ne düşündüğünü ve ne istediğini anlamadıklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu. Müge Anlı'nın bu açıklamaları, izleyiciler ve sosyal medyada geniş yankı buldu.

Programında sık sık toplumsal olaylara ve kayıp kişilere yer veren Müge Anlı, bu tür eleştirilerin haksız olduğunu savunarak, "Biz burada sadece haber vermekle kalmıyoruz, aynı zamanda insanlara yardım ediyoruz. İnsanlar bize güveniyor ve sorunlarının çözülmesi için başvuruyorlar. Bu nedenle, bizim programımızın işleyişine yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu düşünüyorum" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu eleştirilerinden sonra Müge Anlı'nın tepkisi, gündüz kuşağı programları hakkında devam eden tartışmaları yeniden alevlendirdi. Gündüz kuşağı programlarının toplumsal etkileri ve etik değerleri üzerine yapılan bu tartışmalar, kamuoyunda farklı görüşlerin dile getirilmesine neden oldu.

"İçişleri Bakanı’yla arama girmesin"

Açıklama ‘Yerlikaya’ya yanıt’ olarak haberleştirilirken, Müge Anlı bugün yeni bir açıklama yaptı. Anlı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

”Bakın benim laflarımı benim sözlerimin postacılığını yapmasın birileri kendi çıkarları için. Ben birine bir şey söylemek istersem gerçekten bu bakan da olsa bakkal Hasan efendi de olsa ismiyle söylerim. Hele İçişleri Bakanı’yla arama girmesin. Ben onu Gaziantep Valiliği’nden tanıyorum. Ben bir şey söyleyecek olsam telefon açıp söyleyebilecek durumdayım. Onun da bana söylemek istediği bir şey olursa o da aynı şekilde. Benim söylemediğim şeyleri kendi çıkarları üzerinden söylemesin. Ölümlü dünya. Öleceğiz ya. Yarın hayatta olup olmayacağımızın garantisi yok.”

Kaynak: HABER MERKEZİ