36 yaşındaki fil Chamchuri'nin bakıcıları onun hamile olduğunu biliyordu. Tayland'daki doğumda erkek bebeği görünce çok mutlu oldular. Daha sonra her şeyin bittiğini düşünerek bu bölgeyi temizlemeye başladılar. Duyulan yüksek sesin ardından ortaya minik bir dişi fil çıktı. Bu ufaklık, yaklaşık 18 dakika sonra dünyaya geldi. Anne fil de büyük bir şaşkınlıkla panik yaşadı. Bir bakıcı, annenin yeni bebeğini ezmemesi için araya girdi. 31 yaşındaki Charin Somwang, büyük fili kontrol etmeye çalışırken bacağı kırıldı.

Yeni doğan fil ikizleri, biri dişi (L) ve biri erkek (C), 10 Haziran 2024'te Ayutthaya Fil Sarayı ve Ayutthaya'daki Royal Kraal'da anneleri Jamjuree'nin yanında duruyor. / Kredi: MANAN VATSYAYANA/AFP, Getty Images aracılığıyla

ACIYI HİSSETMEDİM

Somwang, "O kadar mutluydum ki acıyı hissedemedim. Hastaneye gidene kadar yaralanmanın boyutunu fark etmedim. Yeni annenin her zaman bebeği tekmelemeye veya itmeye çalışması normaldir. Yavru fili öldürmesinden korktum, bu yüzden kendimi öne attım" şeklinde konuştu. Save the Elephants'ın kurucusu Ian Douglas-Hamilton "Fil popülasyonlarında ikizlere nadiren rastlanır. Erkek-dişi ikizler ise daha da nadirdir. Doğumların sadece yüzde 1'ini oluştururlar. Çoğu zaman annelerin iki yavruyu besleyecek kadar sütü olmuyor" açıklamasında bulundu. Erkek kardeşinden daha küçük olan dişi yavru, annesinden süt içmek için bir taburenin üzerine çıkarılıyor!
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL