Fenerbahçe, Jose Mourinho'ya ödenecek rakamı KAP'a bildirildi. Portekizli teknik yılda 10.5 milyon Euro kazanacak. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Mourinho'un yardımcılarının maliyetinin 1.5 milyon Euro olduğunu duyurdu.

Portekizli teknik adamın 4 yardımcısı ile beraber İstanbul'da olması bekleniyor. Bu da 4 yardımcısı için toplamda 1.5 milyon Euro bedelli bir maliyet demek.

EN DÜŞÜĞÜ 100 BİN

Mourinho'nun 1 numaralı yardımcısı Ricardo Formosinho olacak. 67 yaşındaki ismin yanı sıra fitness antrenörleri Carlos Lalin ve Stefano Rapetti ile analist Giovanni Cerra da İstanbul'da Portekizli teknik adamla çalışacak.

Mourinho'nun 1 numaralı yardımcısı Formosinho 1 milyon Euro alacak. Fitness antrenörleri Carlos Lalin ve Stefano Rapetti'nin maaşları 200 bin Euro'da sınırlı kalacak. Analist Giovanni Cerra'nın maaşı da 100 bin Euro olacak.

EN SON MISIR’DA ÇALIŞTI

Son olarak Mısır'ın Modern Future takımında teknik direktörlük yapan Formosinho'ya ödenecek yıllık 1 milyon Euro ücret, Fenerbahçe'ye geçen sezon 99 puan kazandırarak ayrılan İsmail Kartal'ın 1 yılda aldığı 30 milyon TL'den (yaklaşık 850 bin Euro) yüksek olacak.

Mourinho'nun, 20 yıl önce Porto ile Şampiyonlar Ligi'ni kazandığında Formosinho, Portekizli teknik adamın yardımcısıydı. Formosinho'nun 34 yıllık dikkate değer bir teknik direktörlük kariyeri var. Tecrübeli çalıştırıcının, 2022'den bu yana Fas, Sudan, Bolivya ve son olarak Mısır'da çalıştığı biliniyor.

Muhabir: SERKAN BAYAR