Death Valley Milli Parkı'nda sıcaklıklar 50 derecenin üzerine çıktığında, bir grup motosikletçi aşırı sıcak sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Biri hayatını kaybetti. Motosikletliler, Kuzey Amerika'nın en alçak noktası olan tuz düzlükleri yakınlarındaki parkta tur atarken, öğleden sonra aşırı sıcaktan etkilendi. Sürücülerden biri olay yerinde öldü. 

ADLİ TIP BELİRLEYECEK

Hastalığı bulunan bir diğer kişi, Las Vegas'a götürüldü. Gruptaki diğer dört kişi ise daha sonra hastaneden taburcu edildi. Park bekçisi, ölen motosiklet sürücüsünün kimliğini belirleyecek bilgilerin açıklanmadığını, kesin ölüm nedeninin adli tabip tarafından belirleneceğini söyledi.

HELİKOPTERLER ÇARESİZ

Sıcaklık kurtarma çalışmalarını da engelledi. Sıcaklıklar 50 dereceyi aştığında, tıbbi bir helikopter parka erişemez. Hava ısındığında genleşir ve soğuk havadan daha ince hale gelir. Bu nedenle, helikopterler uçmak için gereken kaldırma kuvvetini elde edemez. Ancak ilk müdahale ekiplerinin bir şekilde olay yerine varabildikleri öğrenildi.

SÜREKLİ SORUN ÇIKIYOR

Her yıl parkı ziyaret eden en az bir ila üç kişi sıcakla ilgili hastalıklardan ölüyor. Her hafta sıcaklıkla ilgili sorunlar nedeniyle bir ila üç kez tıbbi yardım çağrısı yapılıyor. Ulusal Hava Durumu Servisi, bu hafta aşırı sıcakların devam edeceğini, iç kesimlerdeki vadilerde, dağlarda ve çöllerde rekor havaların yaşanacağını kaydetti.

Muhabir: Tamer Ayeri