Daha önce at ve deve güzellik yarışmalarıyla adından söz ettiren Suudi Arabistan geçen ay yeni bir gelişmeyle dünya basınında yer bulmuştu.

Ekran Resmi 2024 02 25 03.38.02

Kadınların araç kullanmasından, tek başlarına seyahat etmelerine, ülkedeki yabancı diplomatlara alkol satışına izin vermekten, kapalı olan sinemaları açmaya kadar birçok konuda reform getiren Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi Selman, yeni bir adım daha attı. Ülkede ilk kez bir kadın, güzellik yarışmasına katıldı.

Ekran Resmi 2024 02 25 03.38.12

Rumi Al-Qahtani, şeriatla yönetilen ülkenin ilk kadın güzellik kraliçesi adayı olarak Malezya'da düzenlenen Miss & Mrs Global Asian adlı güzellik yarışmasında yarışmıştı.

5 R Ni Wn My0 Och Kuvuy W5Ug

Türkiye’de de şaşkınlıkla karşılanan bu yeni gelişme medyada gündem oldu ve destek gördü. Rumi Al-Qahtani ise bu ilgiye karşılık sosyal medya hesabından Türkçe teşekkür paylaşımı yaptı ve “Türkiye’deki arkadaşlara tüm sevgi ve takdirimle, nazik sözleriniz için teşekkür ederim.” İfadelerine yer vermişti. 

Yarışmada derece alamayan model son olarak Kainat Güzellik Yarışması'na (Miss Universe) katılacağını duyurmuştu. 

MEĞER YALANMIŞ... 

Ancak organizasyon Rumy’nin yarışmaya katılacağı iddiasının doğru olmadığını önceki gün CNN International’e açıkladı. Organizasyon sözcüsü, yarışmaya katılım için Suudi Arabistan’da herhangi bir seçim sürecinin yürütülmediğini belirterek “Rumy’nin adaylığını neden açıkladığını bilmiyoruz ancak Suudi Arabistan yarışmaya katılmak istiyorsa, diğer tüm adaylarla aynı seçim sürecinden geçmek zorunda kalacak. Suudi Arabistan’ın bu yılki yarışmaya katılması söz konusu olmasa da katılım talebi olursa diye bir inceleme başlatıldı. Suudi Arabistan talepte bulunsa bile başvurusu onaylanana kadar yarışmamıza katılamaz.”

Muhabir: SERKAN BAYAR