Güvenlik yetkilileri, Mısır'a ait bir geminin Somali'ye önemli miktarda askeri teçhizat teslim ettiğini söyledi. Somali Savunma Bakanı Abdulkadir Muhammed Nur, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, silahlara dair ayrıntı vermeden Mısır'a teşekkür etti.

DESTEĞİNİ GÖSTERDİ

Mısır'dan bir ay içinde gelen ikinci sevkiyat; Somali ile komşusu ve bir zamanlar yakın müttefiki olan Etiyopya arasındaki ilişkilerin kötüleştiği bir dönemde yapıldı.
Etiyopya'yla arası uzun zamandır iyi olmayan Mısır, böylece Somali'ye desteğini gösterdi.

SOKAKLARDA TAŞINDI

Reuters haber ajansının güvenlik ve liman yetkililerine dayandırdığı habere göre; askeri kargoda uçaksavar silahları ve toplar da yer alıyor. Bir BBC muhabiri, şehrin sokaklarında silahların taşındığını bizzat gördü.

ORASI BİZİM TOPRAK!

Somali ve Etiyopya arasında, "Somaliland" yüzünden sorun çıktı. Etiyopya, Somaliland ile Kızıldeniz'e ulaşım için bir anlaşma imzalmıştı. Protokol, Etiyopya'nın Somaliland'ın Berbera Limanı'nı kullanmasını sağlıyor. Anlaşma maddelerinden birinde, Etiyopya'nın bir gün Somaliland'in bağımsızlığını tanıyabileceği de belirtiliyor. Somali ise Somaliland'ı kendi topraklarının bir parçası olarak görüyor.

BARAJ SIKINTISI

Mısır ise Etiyopya'nın Nil Nehri üzerinde büyük bir hidroelektrik baraj inşa etmesi nedeniyle on yıldan fazla bir süredir rahatsız. Mısır; bunu, güvendiği nehirden gelecek su hacmine yönelik olası bir tehdit olarak görüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ