Diyanet İşleri Başkanlığı’nın büyük bütçesi ve yüksek harcamaları eleştiriler alırken, hac konusundaki ayrıcalıklar da tartışma yaratıyor. Milyonlarca vatandaş hac sırası beklerken, “mücamele” adı verilen özel vize ile hacca götürülen kişiler dikkat çekiyor. Bu tartışmaların ortasında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın eşi Seher Erbaş’ın beş kez hacca gitmiş olması öne çıktı.

Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı görevine 2017 yılında başlamış ve ilk haccını 2018 yılında gerçekleştirmişti. Ancak Seher Erbaş, 2018, 2019, 2022, 2023 ve 2024 yıllarında hac görevlerine eşlik etti. Covid-19 salgını nedeniyle 2020 ve 2021 yıllarında hac yapılamadığından, bu yıllarda Mekke’ye gitmedi.

BirGün'den Mustafa Bildirici’nin haberine göre, Seher Erbaş’ın pandemi nedeniyle hac sözleşmelerinin askıya alınmasının ardından zaman zaman Suudi Arabistan’a umre için gittiği bildirildi. 2024 yılında üç kez Suudi Arabistan’a seyahat ettiği belirtilen Seher Erbaş’ın, hac ve umre dönemlerinde Mekke Din Hizmetleri Ataşeliği’nde sadece kendilerine tahsisli suit odada konakladığı kaydedildi. Diyanet kaynakları, Erbaş çiftinin hac dönemlerinde özel hizmetlerle karşılandığını ve geniş bir ekip tarafından hizmet verildiğini ifade etti.

Ayrıca, Seher Erbaş’ın koruması Z.H.'nin de Suudi Arabistan’a götürüldüğü iddia edildi. Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, “Hayatında bir defa hac yapmış olan Müslümanın bir daha haccetmesi gerekmez” açıklamasına atıfta bulunarak, Seher Erbaş’ın beş kez hac yapmasının sorgulanabileceği ifade edildi. Mekke'de kalan suit odanın, lüks otellerden daha yüksek standartlara sahip olduğu ve hac ücretlerinin meçhul olduğu belirtiliyor. Vatandaşlara “emanete hıyanet etmeyin” tavsiyelerinde bulunan yetkililerin, kendilerine emanet edilenlere ne derece sahip çıktığı ise soru işareti.

Kaynak: HABER MERKEZİ