Hindistan doğumlu bir milyarder ve üç aile üyesi, İsviçre'de göl kenarındaki villalarında ev işçilerinin pasaportlarına el koydu. Dışarı çıkmalarını engelleyerek ve günde 18 saate kadar çalıştırarak onları sömürdü!

Sonunda da hapis cezasına çarptırıldılar. Bir İsviçre mahkemesi, 79 yaşındaki iş insanı Prakash Hinduja'ya yönelik daha ciddi insan kaçakçılığı suçlamalarını kabul etmedi. Eşi Kamal; oğlu Ajay ve gelini Namrata'yı, işçilerin en azından kısmen de olsa neye bulaştıklarını anladıkları gerekçesiyle gözaltına aldı. Dördü, 4 ila 4.5 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

KENDİ VATANDAŞLARIYDI!

İşçilerin çoğu, ücretleri İsviçre frangı yerine Hindistan rupisi cinsinden ödenen ve ülkelerinde erişemedikleri bankalara yatırılan okuma yazma bilmeyen Hintlilerdi. Sanıkları temsil eden avukatlar ise temyize gideceklerini söyledi. Kamal Hinduja'nın avukatı Robert Assael, mahkemenin insan ticareti suçlamalarını geri çevirmesinden memnun kaldığını ancak cezanın aşırı olduğunu söyledi.

Geçen hafta mahkemede ailenin davacılarla açıklanmayan bir anlaşmaya vardığı ortaya çıktı. İsviçreli yetkililer, yasal masraflar ve olası cezalar için kullanılabilecekleri beklentisiyle elmas, yakut, platin kolye ve diğer mücevherlerle birlikte çeşitli varlıklara el koydu.

Kaynak: HABER MERKEZİ