Kenya'da kabine yemin etti. Polis, protestocuların erişimini engellemek için ana yollara barikatlar kurarken, şehirdeki işyerleri kapatıldı ve toplu taşıma felç oldu. Bu sırada gruplara göz yaşartıcı gaz atıldı. Gösteriler; aylardır devam eden ve daha sonra Cumhurbaşkanı William Ruto'nun istifa çağrısına dönüşen vergi karşıtı protestoların devamı niteliğinde...


MUHALEFET YETKİLİLERİ


Gençliğin öncülük ettiği protestolar, cumhurbaşkanını planlanan ek vergileri geri çekmeye ve kabinesini feshetmeye zorladı. Ruto, hükümetine karşı büyüyen kamuoyu öfkesini yatıştırmak amacıyla kabinesine üst düzey muhalefet yetkililerini atadı.


BASMAKLA TEHDİT ETTİLER


Muhalefete dört görev verdi; bunların arasında güçlü maliye ve enerji bakanlıkları da vardı. Yeni kabine; protestocuların basmakla tehdit ettiği cumhurbaşkanlığının resmi konutu olan Eyalet Meclisi'nde yoğun güvenlik önlemleri altında yemin etti.


RAKİPLERİN İTTİFAKI


Törende konuşan Ruto, yeni kabinenin "Kenyalıları hayal kırıklığına uğratamayacağını ve uğratmaması gerektiğini" söyledi. Yeni ekibini, "rakiplerin ittifakı" olarak tanımladı.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL