İstanbul’da hizmet veren 53 kilometre uzunluğunda olan ve 44 istasyona sahip olan Metrobüs sisteminde; doğu-batı aksında Söğütlüçeşme, Zincirlikuyu, Cevizlibağ, Avcılar Merkez - Üniversite Kampüsü ve Beylikdüzü Son durak kalkış/varışlı olarak günün 24 saati sefer yapan 6 hat bulunmaktadır.

METROBÜS DURAKLARI

METROBÜS-MARMARAY AKTARMASI

Birçok vatandaş Metrobüs üzerinden Marmaray aktarması var mı yok mu? Sorusunu soruyor evet 2 durak zerinden Marmaray’a aktarma yapabilirsiniz. Küçükçekmece ve Söğütlüçeşme istasyonlarından Marmaray’a aktarma yapabilmektesiniz.

Metrobüsle yaklaşık 284 milyon kişi yolculuk yaptı

METROBÜS-TRAMVAY AKTARMASI

Metrobüs hattını genel akışında sıkça kullanan vatandaşlar Metrobüsün kolaylıklarından bir tanesi olarak kolay aktarmaları sebep gösterebiliyor. Kolay aktarmalardan bir taneside tramvay aktarması olarak karşımıza çıkıyor. Uzunçayır, Altunizade, Zincirlikuyu, Mecidiyeköy, Çağlayan, Merter, Zeytinburnu, İncirli, Bahçelievler, Şirinevler, Yenibosna istasyonlarından İstanbul metrosuna; Ayvansaray-Eyüp Sultan, Edirnekapı, Topkapı, Cevizlibağ, Zeytinburnu istasyonlarından İstanbul tramvayı'na aktarma imkânı vardır.

İETT'den metrobüs açıklaması

METROBÜSLERDE ENGELLİ ERİŞİMİ VAR MI?

Uzunçayır, Acıbadem, Altunizade, Burhaniye Mahallesi, Halıcıoğlu, Ayvansaray - Eyüpsultan, Bayrampaşa - Maltepe, Merter, Beşyol, Küçükçekmece istasyonları hariç tüm istasyonlar engelli erişimine uygundur.

Kaynak: Haber Merkezi