12punto ekranlarında yayınlanan 'Özge Uzun ile Filtresiz'in konuğu AK Parti'nin öne çıkan isimlerinden Metin Külünk oldu. 24, 25 ve 26. Dönem Milletvekili olan Metin Külünk gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Geniş toplum kesimlerince sık sık dile getirilen "Erdoğan iyi çevresi kötü" söylemini Özge Uzun, "buna kimse müdahale etmiyor mu?" diyerek Külünk'e sordu.

Bütün liderlerin yaşadığı sorunu Erdoğan'ın da yaşadığını söyleyen Külünk, "Mustafa Kemal de çok ciddi sorunlar yaşadı. Mustafa Kemal'in liderliği çok farklı boyuttayken çevresinin Gazi Mustafa Kemal'e biçtiği rol bir başka boyuttaydı. Abdulhamit de uzun yıllar sultanlık yapmış bir lider. Ama baktığınızda çevresiyle çok büyük bir sınavı olmuş ve çevresinin çürümüşlüğüne müdahale etmemenin bedelini ödemiş bir durumdaydı" diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan iyi, çevresi kötü" demek istemediğini söyleyen Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugüne gelirsek yine bir akıl F-35'leri alma karşılığında borcu borçla çevirme noktasında Türkiye'yi tekrar birileri sayın Cumhurbaşkanımızı zorlayarak Türkiye'yi götürüp "S400'leri rafa kaldırın, Asya'daki yükselişe ilgiliz kalın, Türkiye'yi tekrardan batının kontrolü halinde bir ülke haline getirin" diyen bir model var. Bunların sayın Cumhurbaşkanını ciddi manada zorladıklarını ben açık bilgi kaynaklarından, açık açık görüyorum.

Muhalif olabilirsiniz. Türkiye bir tünelden geçiyor. Bu tünelden geçiş süresince liderlerin bulunduğu nokta bu ülkedeki her vatandaşı doğrudan ilgilendirmektedir. Bir gerçek var. Türkiye tarihi bir eşikte. 1945 öncesinde başlayan Türkiye'nin tekrar batıya teslimini isteyen içeride neo-liberal kesim var, İslamcılık yapan neo-liberaller var, sağcılar var. Hepsinin ortak çıkış noktası bu. Türkiye Asya'nın yükselişi karşısında bir kenarda kalsın, Türkiye tekrar batı ile yoluna devam etsin. Bunun için de Sayın Erdoğan 15 Temmuz'daki çizgisinden vazgeçsin, 15 Temmuz'dan sonraki bağımsızlık çizgisinden vazgeçsin. Bunu Mustafa Kemal için de yaptılar. Batı bunu neyin karşılığında istiyor biliyor musunuz? Çin'in yükselişi, Asya'nın yükselişi, küresel ticarette Asya'nın merkez rolü olması karşısında, ABD adına vekalet üstlenerek bizi Rusya ve İran ile savaştırmak istiyorlar. Kim adına? ABD'nin kendi iç çöküşünü engelleyebilmek için.

Diğer tarafta da Asya'ya karşı Anadolu topraklarını yeniden bir ABD üssüne dönüştürmek istiyorlar. Peki biz şunu söylüyoruz. Biz İncirlik'in Anadolu'ya gizli bir üs verildiği andan itibaren NATO'ya dahil olduğumuz süreçten itibaren stratejik ortak değil miyiz? Peki bu nasıl stratejik müttefiklik ki DEAŞ'ı besleyecek, FETÖ'yü üretecek, besleyecek? Bunları doğrudan bize karşı kullanacaklarını açık açık söyleyecek"

Ekonomik kriz ile ilgili de konuşan Külünk, toplumun yüzde 40'ının ciddi sorun yaşadığını, yüzde 10'un ise "zorlukla yürüdüğünü" söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ