Bir dönem gündüz kuşağı programlarında efsanevi aşkı Ahu Tuğba için yaptığı unutulmaz dans şovları ve itiraflarıyla gündemden düşmeyen Meriç Erkan yıllar içindeki değişimiyle dikkat çekmeye devam ediyor. 

KENDİNİ DİNE ADADI

Ahu Tuğba’nın cenaze namazındaki görüntüleri ile Türkiye’nin gündemine oturan Mahmud Meriç Erkan, Magazin Burada'nın sorularını yanıtladı. Kendini dine adayan sarık ve cübbe giyen Erkan "İnsanlar size sürekli Mustafa Kemal Atatürk'e düşman gözüyle bakıyor. Siz Mustafa Kemal Atatürk'e düşman mısınız?" diye sorusunu yanıtladı ve “Bizde şöyle bir şey vardır. Bize hep şahıs üzerindende yürümeye kalkanlar olunca şöyle diyoruz: Benim dönemimde yaşamamış bir insan için (onun yaptığı amelleri görmediğim için) Allah (CC) ne yaptıysa ne hizmetler yaptıysa bin katını versin. Bu güzel bir dua değil mi?" dedi. 

S 2Bcbc1Fdeb0716Bb8A45Cd5A6E3Ef35944A4658F

"ALLAH NE KADAR SEVİYORSA..."

Sözlerine devam eden ünlü isim "Ben isim üzerinde gidersem siyasete giriyor bazen. Mustafa Kemal husundan yola çıkarak söylüyorum: Kim olursa olsun Allah'ın önünde komutanlık vasıfları şunlar bunlar, takvadadır üstünlük. Bu yüzden biz insanları Allah ne kadar seviyorsa o kadar seviyoruz.” diyerek bir kesimin tepkisini çekti.

S 560E3Baf017Ec09Ef7Cb81D4D512069D44755B62

"BİR EŞEK KADAR OLAMIYORUM"

Erkan, sokak hayvanlarının katledilmesi ile ilgili ise “Bir eşşeğin bile 7.000 kere zikir getirdiğini biliyorum. Onun için ben diyorum ki bir eşek kadar olamıyorum. Gülü seveceğim ya diken darılır diye onu da seviyorum. Eve giren karıncayı öldürmeye gerek yok… Bir grubun kalabalıklaşması demek o grubun doğru yolda olduğunu göstermez. Kendiniz için yaşamayın başkaları için yaşayın diyor İslamiyet, işte o başkaları hayvanlar. Onlara sahip çıkar, merhamet edersek merhamet edene merhamet edilecek. Siyasetçilerimizi bu konuda duyarlı olmaya ve gerekli kanunların yapılması için çabaya davet ediyorum…” dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY