Eğitimsiz, liyakatsiz kadrolar nedeniyle bütün bu sorunları yaşadığımızı unutmamamız lazım. Bu cümleyi üzülerek, içim sızlayarak kuruyorum: Cumhuriyet’in eğitim mirası son 22 yılda adeta yok edildi. Okullarımızda artık eğitimin kalitesini dahi konuşamıyoruz. Zira, öğrencilerimizin önünde artık temizlik, hijyen ve beslenme gibi ciddi sorunlar var" diye yazdı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kendi imkânlarıyla okulları temizleyemediğini, belediyelerin bu işi yapmak için gönüllü olmasına karşın bakanlığın geri çevirdiğini kaydeden Zeyrek, "Bakın, protokol imzaladığınız STK’lardan TÜGVA’nın 310 binden fazla üyesi var. Eğitimin bir parçası yapmaya çalıştığınız Diyanet Vakfı’nın 30 bin gönüllüsü... Protokol imzaladığınız Hayrat Vakfı, İnsan Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, Süleymancılar, Cihannüma Derneği, Menzil Vakfı ve bilumum cemaat ve tarikat sizden görev bekliyor.

Hepsi Karun kadar zengin bu STK’ların! Menzil’in süpermarketleri çamaşır sularını, deterjanlarını, paspasları bedava versin. TÜGVA’nın üyeleri, Diyanet Vakfı’nın gönüllüleri, Ensarcılar, Menzilciler, Süleymancılar alsınlar ellerine paspasları, fırçaları ve bezleri, arkanızdan buyursunlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ-t24