Menzil Tarikatı gerek taht mücadelesiyle gerekse de ‘şeyh’lerinin lüks yaşantılarıyla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. En son cemaatin duraklardaki haremlik-selamlık uygulaması ortaya çıkmıştı. Kadın ve erkekler için ayrı duraklar kuran tarikat müridlerinin otobüslere de kadın ve erkek ayrı kapılardan inip bindiği gündeme gelmişti.

66B2894970401

ALTINLARINI BASTILAR

Sosyal medyada kısa sürede yayılan görüntüler, büyük tepkilere yol açmıştı. Bu kez de gazeteci İsmail Arı sosyal medya hesabından Menzilcilerin "hatıra altını" adı altında üzerinde Adıyaman'daki merkezlerinin yer aldığı altın bastırdığını paylaştı. 

LÜKS DÜĞÜN DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Geçen aylarda, her adımlarıyla dikkat çeken cemaate bağlı Fevzeddin Erol’un oğlunun düğün törenine ait bir video sosyal medyada yayılmış, Eskişehir’de düzenlenen görkemli düğün ve gelin arabasının şatafatı dikkat çekmişti. Videoda yer alan son model lüks araçlar, çiçeklerle süslenmiş gelin arabası ve düğün konvoyunun büyüklüğü, tarikatın lüks merakını bir kez daha gözler önüne sermişti. 

Sonrasında ise Adıyaman'ın Menzil köyünde çekildiği belirtilen görüntüler görenleri hayrete düşürdü. Bir caminin içerisinde çekilen görüntülerde; insanların yerlerde yattığı, kimisinin üzerine örtecek bir şeyi bile olmadığı görüldü. 

Ekran Resmi 2024 07 08 10.10.14

CAMİLER KAMP YERİ GİBİ

Öte yandan Menzil'in sosyal medya hesabından Şeyh Seyyid Sultân Muhammed Sâkî El-Hüseynî'nin bir sohbetinde yer verdiği sözleri paylaşıldı. “Bir mànevi makamı kazanmaktan daha zor olanı kazanılan o mànevi makamı koruyabilmektir. Nice zenginlikler var ki o zenginlik kazanıldıktan sonra muhafaza edilemediĝi için kayb edilmişdir. Bu maddi zenginlik içinde böyledir mànevi zenginlik içinde böyledir. Onun için zenginliği kazanmak bir mesele onu muhafaza edebilmek ayrı bir meseledir...” dediği öne sürüldü. 

Kaynak: DEMET SAROVA