Meksika'nın Pasifik kıyısına iki kez gelen John Kasırgası'nın ardından şu ana kadar sekiz kişi hayatını kaybetti. Ölülerin tamamı, sahil kenti Acapulco'nun da bulunduğu güney Guerrero eyaletinde görüldü.

TEKRAR GERİ DÖNDÜ

John, bu hafta başında ilk olarak 3. kategori bir kasırga olarak kıyıya çarptı. Birkaç gün kıyı boyunca ilerledi ve bu kez tropikal bir fırtına olarak karaya vurmadan önce yoğunlaştı.

RESMİ AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Andres Manuel Lopez Obrador, eski adıyla Twitter olan sosyal paylaşım ağı X'te yaptığı açıklamada, "Şiddetli yağışların yol açtığı heyelanlar nedeniyle sekiz kişinin hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntü duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

PERİŞAN HALDELER

Yerel medya daha yüksek sayılar verdi ancak hükümet bu rakamları resmi olarak doğrulamadı. Ekim 2023'te onlarca can kaybına neden olan Otis Kasırgası'ndan sonra aynı bölge yeniden felaketi yaşadı. Yağmurlar durmuş olsa da, Acapulco sokakları cumartesi günü hala sular altındaydı. Bölge sakinleri acil yardım bekliyor veya evlerinden kurtarabildikleri birkaç eşyayla dışarıda yaşıyorlar.

Kaynak: HABER MERKEZİ