Temmuz ayının gelmesiyle birlikte başlamasıyla birlikte zam beklentisi içindeki vatandaşın umutları da söylentilerle sönmeye başladı. Asgari ücrete yönelik zam konusu tartışılırken, gazeteci Fatih Portakal, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e tepki gösterdi.

Ünlü isim Bakan Şimşek'e seslendi ve "Asgari ücretle çalışan bir kişi nasıl 8 ay geçinecek?" diye sordu. Şimşek'i programına davet eden Portakal, ayrıca; "Hayatınızı sürdürebiliyor musunuz? Örneğin, asgari ücret... Asgari ücret 17 bin 2 lira. Bu insanlar bu parayla 8 ay nasıl geçinecekler? Mümkün değil. Gerçekten asgari ücret alan bir kişi Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık ve Ocak tam 8 ay nasıl geçinecek?

Fatih portakal millet ittifakına ateş püskürdü

'BU İNSANLAR İÇİN BİR MUCİZE FORMÜLÜNÜZ VAR MI?'

Mehmet Bey, bunu size soruyorum. Bu insanlar için bir mucize formülünüz var mı? Bana sabır demeyin. Artık sabır denilecek bir noktada değiliz çünkü. Eğer başka bir mucize formülünüz varsa, lütfen bize anlatın.

Gelip burada konuşmak istemez misiniz? Diğer kanallara çıkıyorsunuz ama gelin, burada konuşalım. Sizinle gerçekten konuşalım... Sizi rahatsız etmeyeceğim, sadece halkın merak ettiği şeyleri soracağım. Sorulması gerekenleri soracağım. Tabii ki davet ediyorum. Milletin de duymak istedikleri şeyleri soracağım kendisine. Ancak korktukları için gelmiyorlar zaten, verecek cevapları olduğunu zannetmiyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: DEMET SAROVA