Kırklareli’ne kaybolan 6 kişiden 5’inin cansız bedenine ulaşıldı 1 kişi için arama çalışmaları devam ediyor.

Küçükçekmece’deki Halkalı Gümrük Müdürlüğü yerleşkesinin sahil tarafında yaşanan su taşkını nedeniyle mahsur kalan 15 kişi kurtarıldı.

İBB’nin 2 bin 315 personel, 1167 araç ve iş makinesiyle il genelinden alınan toplam 1920 ihbara müdahale etti.

Kentin kuzey bölgesinde başlayan yağış, Arnavutköy ve Başakşehir’de şiddetini artırdı. Sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluşurken araçlar ilerlemekte güçlük çekti.

Boğaz çevresi ve Avrupa Yakası’nda etkili olan sağanak sonucu metrekareye Arnavutköy’de 128, Beykoz’da 37, Sarıyer’de 28, Çatalca’da 21, Silivri 15 kilogram yağış düştü.

Başakşehir Sular Vadisi’nde selde sürüklenen 1 kadın ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak’ta 4 kardeşiyle birlikte yaşayan Gineli Imara Kebe (27) sel sularından can verdi. Gecekondu çöktü.

Halkalı Cemevi’nin yakınındaki dere, yağmur nedeniyle taştı. Taşma nedeniyle derenin kenarındaki gecekondu çöktü. Ayrıca, bir araç da gecekondunun bahçesine girdi.

Anadolu Yakası’nda Beykoz, Kadıköy, Sultanbeyli ve Üsküdar’da, Avrupa Yakası’nda ise Bahçelievler, Kağıthane, Beylikdüzü’nde çakan şimşekler dikkati çekti. 

Bin 745 ev zarar gördü

Valilik açıklamasında, “Söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır. Selden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacaktır. Ayrıca Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir” denildi.

BİNLERCE ACİL YARDIM ÇAĞRISI

Su baskınları nedeniyle kamu hizmeti veren bazı kuruluşlar da selden kısmen etkilendiğinin altı çizilen açıklamada, 112 acil çağrı merkezine bin 150, belediyelere ise 2 bin 540 su baskını ihbarı alındığı kaydedildi. Emniyet, jandarma ve sağlık birimlerinin tüm imkanlarıyla çalışmalara destek verdiği belirtildi.

AA

Editör: Hande Durmaz