Bu yıl 6. sınıf ve 9. sınıf öğrencileri için uygulanan ortak sınavlarla ilgili birçok sorunun yanıtları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından paylaşıldı. Bu sınavlar kapsamında 6. sınıfların Türkçe ve matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları ile 9. sınıfların Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinin 1. dönem 2. yazılıları ile 2. dönem 1. yazılıları ortak olarak yapılacak. Ayrıca il ve ilçe genelinde başka dersler ve sınıf düzeylerinde de ortak yazılı sınavlar düzenlenebilecek. Tatil ilan edilmeden bu sınavlar yapılacak ve sınav sonuçları nasıl açıklanacağına dair detaylar MEB tarafından paylaşıldı.

Üniversite öğrencileri dikkat, yatay geçiş imkânı için son gün 3 Şubat  İhlas Haber Ajansı

AÇIK UÇLU SORULAR SORULACAK

Bu öğretim yılına özel olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından il ve ilçe genelinde yapılacak ortak yazılı sınavlarda çoktan seçmeli sorular kullanılacaktır. Gerektiğinde, altyapı hazırlandıktan sonra bu sınavlarda açık uçlu sorular da kullanılabilecektir. Diğer tüm ortak yazılı sınavlar ve diğer yazılı sınavlar ise açık uçlu veya açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacaktır.

Bakanlık tarafından düzenlenecek olan ortak yazılı sınavların soruları, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanacak ve okullara iletilerek dağıtılacaktır. Sınavın uygulanması okuldaki öğretmenler tarafından yapılacak, değerlendirme ise okul veya ölçme değerlendirme merkezi müdürlükleri tarafından gerçekleştirilecektir.

Üniversite kayıtları başladı: 'Öğrenci hayalindeki bölüme geçiş yapabilir'  İhlas Haber Ajansı

ORTAK SINAV GÜNLERİ TATİL OLACAK MI?

Ülke ve il genelinde uygulanan ortak yazılı sınavlar, okullarda öğretmenler tarafından düzenlenen sınavlardan temelde soru ve cevap anahtarlarının merkezden hazırlanmasıyla farklılık gösterir. Ortak yazılı sınavların soruları, ders kitapları ve öğrenme hedefleri temel alınarak oluşturulur ve bu nedenle sınavlar, okul içi sınavlarla aynı müfredat ve zorluk seviyesini yansıtır. Öğrenciler, bu sınavlar için özel bir hazırlık yapmak zorunda değildirler. Ortak yazılı sınavların düzenlendiği günlerde eğitim-öğretim normal şekilde devam eder ve okullar tatil edilmez.

Her sınav sonrasında ders öğretmenleri, sınav sonuçlarını analiz eder ve öğrencilere geri bildirimde bulunarak eksiklikleri veya yanlış anlamaları tespit eder. Öğrenciler, aldıkları puanları e-Okul sistemi üzerinden 100 üzerinden görebilirler.

üniversite Etiketli Haberler

İKİ AŞAMALI SINAVLAR

Türkçe, Türk dili ve edebiyatı, ve yabancı dil derslerinin sınavları iki aşamada gerçekleştirilecektir. İlk aşamada yazılı sınavlar yapılacak, ardından her öğrenci için yeterli zaman ayrılacak şekilde ders öğretmenleri tarafından dinleme ve konuşma becerilerini ölçen uygulama sınavları düzenlenecektir.

Bu uygulama sınavları dinleme ve konuşma yeteneklerini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilecektir. Dinleme ve konuşma becerilerini ölçen sınavlar ayrı ayrı puanlanacaktır.

Kaynak: haber merkezi-iha-t24