CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak aday gösterdiği İmamoğlu, seçimlerde yüzde 51,1 oy oranı ile ikinci dönem için yeniden seçildi. Mazbatasını alan İmamoğlu Saraçhane'de düzenlenen törende konuşuyor.

İmamoğlu'nun açıklamalarının öne çıkan başlıkları şöyle:

"Büyük bir demokratik olgunlukla seçim sürecini tamamladıkları için bana o versin vermesin büyük bir içtenlikle tüm İstanbul'a teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanıma teşekkür ediyorum... İstanbul'un güçlü ittifakının, yeni bir meşale yakan tüm bireylerine teşekkür ediyorum. Bu meşakkatli zamanda yanımdan ayrılmayan sevgili eşime çok teşekkür ediyorum. Memleketin her köşesinden, dünyanın farklı yerlerinden dua videoları geliyor. İnsanı ayakta tutan anne babasının duasıdır. Anneme ve babama teşekkür ediyorum. Çocuklarıma, bu zamanda babalarından mahrum kalan çocuklarıma teşekkür ediyorum. Kardeşime teşekkür ediyorum. Bizim prensiplerimizde akrabaların sahalara yaklaşması uygun değil. Dolayısıyla uzak kaldık. Tüm akrabalarıma teşekkür ediyorum..."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Tuzla'da seçimi yüzde 11 farkla kazanan CHP'li Eren Ali Bingöl'e mazbatasının verilmemesine tepki gösterdi. AKP'li eski başkan Şadi Yazıcı'nın seçimden iki gün sonra yaptığı ihalenin peşine düşeceğini belirten İmamoğlu, "Tuzla'da ihaleyi veren de alan da rahat olmasın" dedi.

İmamoğlu, "Çabaları nafile olanlar var. Demokrasi bir kere uyandı mı ondan kimse kaçamaz. Geri dönüş çabaları nafile olur" dedi. Geçtiğimiz yıllarda süren engellemelere rağmen İstanbul için çalıştıklarını belirten İmamoğlu, "Halkımızın iradesi sandıkta tescil edildi. Beton kanal projesi tarihin tozlu raflarında bir ibret projesi olarak kalacak" şeklinde konuştu. İmamoğlu, İstanbul'da yaşananlar için "Demokrasiye darbe vurulmak istendiğini görüyoruz. Bu bizi derinden üzüyor. Asla unutulmamalıdır ki milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin temel değerlerinden biridir" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İmamoğlu, Tuzla'da seçimi kazanan CHP'li Eren Ali Bingöl'e mazbatasının verilmemesi ve seçimden sonra yapılan ihale konularında sert açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Ucu ucuna takip edeceğimi buradan söyleyeyim. Bu belediye başkanının yapmaya çalıştığı başka şeyler de var. Bilgiler geliyor bu sabık başkanla iş tutanlar varsa onların da başı derde girecek" dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ