Almanya'nın güneyindeki Konstanz Gölü yakınlarında serbestçe dolaşan genç bir Makak maymunu, yerel toplulukta büyük bir karışıklığa neden oldu. Hayvan, bölgedeki yaban hayatı parkından kaçtı. Park müdürü Roland Hilgartner, hayvanın çiti aşabilmek için ağaçtan ağaca atladığından şüphelendiğini söyledi.

YOL KENARINDA GÖRÜLDÜ

Maymun son olarak cuma sabahı Uhldingen-Mühlhofen kasabası yakınlarındaki bir yol kenarında görüldü. 17 yıldır parkta çalışan Hilgartner, "Hiçbir hayvan bu kadar uzağa gitmemişti" dedi.

GERİ DÖNÜYORLAR

Muhafaza çiti, hayvanların dışarı çıkmasının çok zor olduğu şekilde tasarlanmıştır. Ancak dışarıdan geri tırmanabilirler. Hilsgartner, dışarı çıkan makakların geri dönmesinin yaygın olduğunu söyledi.

YAZIN SORUN YOK

Yaz aylarında hayvanlar için sorun yok. Dışarıda bol miktarda bitkisel gıda var ve maymunlar böcek de yiyor. Sadece kışın sıkıntı çıkabiliyor. Cuma günü, polis ve personel, genç hayvanı yiyecekle birlikte yakalamaya çalıştı. Ancak maymun daha geniş bir ormanlık alana kaçtı. Şu anda halen özgürce dolaşıyor. Arama çalışmaları ise sürüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ