Galatasaray'ın yıldızı Mauro Icardi'nin Konyaspor maçındaki golü iptal edilmişti. Bu karar sonrasında Riva'da hakemler arasında tartışma yaşandığı ortaya çıktı. MHK eski başkanı Mustafa Çulcu konuyla ilgili açıklamalar yaptı. Çulcu; "Galatasaray'ın geçen hafta Konyaspor maçında iptal edilen bir golü vardı. Ertesi gün Riva'da hakemler oturuyor ve yaklaşık 15-16 kişiler. İçlerinden birisi, üst düzey hakem ve isimleri bende var.

1574106.Jpg

BİRBİRLERİNE GİRDİLER

'Galatasaray maçında Icardi'nin golünde VAR çağrısı nasıl yapılır?' diye tepki gösteriyor. Çünkü VAR protokolüne aykırı hareket ediyorlar. Oradan başka bir üst düzey hakem de 'Sen kimsin de buna karışıyorsun, orada VAR sorumlusu duruken sen bunu nasıl yaparsın?' diye karşılık veriyor." ifadelerini kullandı. 

Mauro Icardi Galatasaray 2023 24 1697921447 120077

"SİZ DAHA İYİ BİLİRSİNİZ DİYOR"

Sözlerine devam eden Mustafa Çulcu: "Bu olaydan sonra gözler VAR sorumlusuna dönüyor. Hakemler de kendi aralarında mesajlaşıyor. MHK'ya da giden mesaj var. VAR sorumlusu 'Siz VAR protokolünü benden iyi bilirsiniz' diyerek geri çekiliyor. Böyle bir ortamda VAR'dan nasıl bir başarı bekliyorsunuz?" dedi. 

Kaynak: DEMET SAROVA