ABD'de Hakim Ryan Horsman; 43 yılını parmaklıklar ardında geçiren 64 yaşındaki Sandra Hemme'nin 30 gün içinde serbest bırakılması gerektiğine karar verdi. Avukatları, bunun bir kadının haksız mahkumiyet nedeniyle hapsedildiği en uzun süre olduğunu söylüyor. 30 gün içinde değil, derhal serbest bırakılmasını talep eden bir dilekçe sundular.

1980'de 31 yaşındaki kütüphane çalışanı Patricia Jeschke'nin ölümüyle ilgili ilk kez sorgulandığında; psikolojik sorunları bulunan Hemme'nin ağır ilaçların etkisi altında bulunduğu ve tek heceli yanıtlar haricinde konuşamadığı belirtildi. 

KANLA ÇEVRİLMİŞ CESET

O dönemde polis memuru olan ve öldürülen kadının kredi kartını kullanmaya çalışan Michael Holman'ı suçlayan delillerin ise halı altına süpürüldüğü iddia edildi. Hakim, "Bayan Hemme'nin güvenilmez ifadeleri dışında hiçbir delil onu suçla ilişkilendiremez. Buna karşılık; Mahkeme, delillerin Polis Holman'ı bu suç ve cinayet mahalline doğrudan bağladığını tespit ediyor" açıklamasında bulundu.

Her şey 13 Kasım 1980'de Jeschke'nin işe gelmemesiyle başladı. Endişeli annesi dairesinin penceresinden dışarı baktı ve kızının yerde kanla çevrilmiş çıplak vücudunu gördü. Elleri bir telefon kablosuyla arkadan bağlanmıştı ve boğazına külotlu çorap dolanmıştı. Boynunda saplanmış bir bıçak bulunuyordu.

İLAÇLA TEDAVİ EDİLİYORDU

Vahşi cinayet manşetlere taşındı ve dedektifler olayı çözmek için günde 12 saat çalıştı. Ancak Hemme, kendisini psikolojik sorunları sebebiyle tedavi eden bir hemşireyi bıçakla tehdit edene kadar onların radarında değildi. Polis onu St. Joseph Hastanesi'ne geri götürdü. Jeschke'nin cesedi bulunmadan bir gün önce hastaneden taburcu edilmişti. Sorgulamalar başladığında Hemme, istemsiz kas spazmlarını tetikleyen antipsikotik ilaçlarla tedavi ediliyordu. Bu sebeple hiçbir soruya sağlıklı yanıt veremedi. Ne söylemesi isteniyorsa onu söyledi.

2015 YILINDA HAYATINI KAYBETTİ

Michael Holman isimli polis ise öldürülen kadının kredi kartını, cesedin bulunduğu gün bir mağazada kullanmaya çalıştı. Sonrasında kovulan ve 2015 yılında hayatını kaybeden Holman, kredi kartını bir hendeğe atılmış çantada bulduğunu söylemişti. Holman'ın evinde yapılan arama sırasında polis, bir çift altın at nalı şeklinde küpenin yanı sıra başka bir kadından çalınan mücevherleri buldu.

Kurbanın babası, bu küpelerin kızı için aldığı hediye olduğunu söyledi. Ancak daha sonra Holman'a yönelik dört günlük soruşturma aniden sebepsizce sona erdi! Ortaya çıkan ayrıntıların çoğu ise masum kadın Hemme'nin avukatlarına asla verilmedi. Zavallı kadın, ölüm cezasından kurtulmak için suçlamayı kabul etmişti.

Kaynak: HABER MERKEZİ