Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki, ŞOK Gazetesi aracılığıyla beklenen büyük deprem hakkında çarpıcı uyarılarda bulundu. Son zamanlarda Çanakkale’de meydana gelen 30 kadar küçük depremi yorumlayan Moriwaki, “Küçük depremler, olabilecek büyük depremlerin önüne geçmiyor. Herkes önlemini almalı" diye konuştu.

“BÜYÜK YIKIM YAŞANIR”

,Deprem riski altında olan Marmara Bölgesi için riskli yapılara dikkat çeken Yoshinori Moriwaki, Kuzey Fay Hattı'nın geçtiği bu bölgede büyük bir depremin kapıda olduğunu belirterek, özellikle Bursa’da 7 üzeri büyüklüğünde bir depremin büyük yıkımlara yol açabileceğini söyledi. Moriwaki “Bana ne zaman deprem olacak diye sormayın. Hazırlıklı olun. Çünkü her an deprem olabilir" dedi.

"BİLİNÇ OLUŞTURULMALI"

Moriwaki özellikle Marmara’da, doğru beton kullanılmadan inşa edilen çok sayıdaki binanın tespit edilip acilen yıkılması gerektiğinin altını çizdi. Moriwaki Kahramanmaraş depreminde insanların yaşam üçgeni oluşturmak yerine kaçmaya çalışırken can verdiğini söyledi ve ekledi: Türkiye’de de acilen Japonya’daki gibi deprem bilinci oluşturmak şart. 

Japon İnşaat Mühendisi Yoshinori Moriwaki

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR