İngiliz emniyet birimlerine ‘kırmızı alarm’ verdirten olay Bedfordshire şehrinde yaşandı. 999 numaralı çağrı, sabah 6'da biri AK-47 tüfeğine benzeyen iki adamı öldürmekle tehdit eden iki adam gördüğünü bildiren bir kadından geldi. Birkaç dakika içinde Bedfordshire Polisi'nden silahlı memurlar, şüphelilerin bir apartman dairesine barikat kurmuş siteyi çevreledi.

OLAY4

Birden ortaya çıkan haydutlardan biri, daireye baskın yapan polislere devasa tüfeğini doğrulttu, tetiği çekip bir polis memuruna ateş etti. Haydutlar polisle çatışma anlarını Facebook'ta canlı yayınladı. Bir teslimat sürücüsünün rehin alındığı olayın, kuryenin kebapları soğuk ve salatasız getirmesi sonucu gerçekleştiği bildirildi. Polis, daireyi 14 saat boyunca kuşatma altında tuttu. Operasyondan sorumlu müfettiş Steve Ashdown, “Yaklaşık 10 yıldır ateşli silah komutanıyım ve bu, bu şekilde dahil olduğum ilk olaydı” dedi.

OLAY2

Yakalanan şahısların, Bedford'un eteklerindeki Bury Court'taki apartman dairelerinde yaşayan Paul Burton (45) ve Nathan Turner (37) olduğu belirlendi. Polis, baskın sonunda evde modifiye edilmiş bir silah ile birkaç piton yılanı ve bir sürüngen hayvan buldu. Olayda kimsenin burnu kanamadı.

OLAY3

Kaynak: GALİP ÖZTÜRK