Keçiören Belediyesi ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) iş birliğiyle Keçiören Gül ve Lavanta Bahçesi'nde "Uluslararası Keçiören Türk Dünyası Şöleni" düzenlendi. Etkinliğe ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan da katıldı.

Yavaş, etkinlikte yaptığı konuşmayla dikkat çekti. ABB Başkanı şu ifadeleri kullandı; 'Türkçe konuşarak Altaylardan Tunaya kadar her yere ulaşabiliyoruz. Türk Cumhuriyetlerini ziyaret ettiğinizde orada duyduğunuz bir hikaye veya efsanenin, burada da konuşulduğunu görüyorsunuz. Bu, ortak kültürün Orta Asya'dan yayılarak dünyanın dört bir yanına yayıldığını gösteriyor.

ATATÜRK'TEN ÖRNEK VERDİ

Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl önce Türk Cumhuriyetlerinin bağımsız olacağını ancak bu iş birliğini sürdürmek ve bir araya gelmek için hazırlık yapmamız gerektiğini söylemişti. Ancak bu düşünceler bazı gruplar tarafından ırkçılık ve şovenlik olarak değerlendirildi. Oysa Türk Cumhuriyetlerinin bağımsızlıklarını kazandıktan sonra, kültürleri ve dilleri orijinal halleriyle bozulmadan kalmış durumda. 

Gidenlere 'çekik gözlü gittiniz, badem gözlü geldiniz' denildi. Türkiye’den giden Türk kardeşler, orada büyük bir coşkuyla karşılandılar. Bugün ise 'Türkiyeli' veya 'Anadolulu' gibi kavramlarla Türk kültürü üzerinde çeşitli tartışmalar yapılıyor. Ancak, Altaylardan Tunaya kadar bütün Türk Cumhuriyetleri, Türklüğü yaşatıyor.

Mansur Yavas Secmen Ayirmadan Oy Isteyecegiz Ha M F

'BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ ARTIRMALIYIZ'

Sonuç olarak, Türk'ün Türk'ten başka dostu yok. Rakiplerimizi destekliyorlar, bu yüzden bir ve iri olmak zorundayız. Hem kültürel hem de siyasi çalışmalarla birlik ve beraberliğimizi artırmalıyız. Bugünkü şölende, Keçiörenliler ile Türk kardeşlerimizin bir araya gelmesini sağlayarak bu kültürel bağları güçlendirmeye devam edeceğiz. Türklüğünden utananlara inat, ne mutlu Türküm diyene diyorum.'

Muhabir: LİLA OKYANUS