Muhalefetin artan 'erken seçim' çağrıları ve olası cumhurbaşkanlığı seçimleri etrafındaki tartışmalar, CHP'nin potansiyel adaylarını gündemin üst sıralarına taşıdı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisi adına gerekeni yapacağı sinyalini verirken, gözler İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çevrildi.

thumbs_b_c_1d5d05c26a2ab784ddda9356aea7ebc7 (1)

Son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adı geçen bu iki ismin, 31 Mart yerel seçimlerindeki başarıları sonrası adaylık olasılıkları daha da güçlendi. Bu bağlamda, Mansur Yavaş’tan dikkat çeken bir açıklama geldi. tv100'deki canlı yayında Millet Haber Ajansı Yayın Yönetmeni Sinan Burhan'ın sorularını yanıtlayan Yavaş, olası bir cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili net bir mesaj verdi.

thumbs_b_c_5ab2fffbb3a35f99ddf51e5d66d2c313

Burhan'ın, "Kamuoyu anketlerinde yüksek çıkıyorsunuz ve bu dönem son döneminiz olduğunu belirttiniz. Partiniz aday gösterirse cumhurbaşkanı adayı olur musunuz?" sorusuna Yavaş, "Elbette olurum," şeklinde cevap verdi. Bu açıklama, Yavaş’ın gelecekteki siyasi hedefleri ve potansiyel adaylığı hakkında önemli ipuçları sunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ