Malaga kentinin merkezinde yürüyüş yapan göstericiler, "Malaga satılık değil" ve "Bu turizm değil, bu bir işgal" yazılı pankartlar taşıdı. Organizatörler mitinge yaklaşık 25 bin kişinin katıldığını söylerken, El Pais gazetesi ise katılanların sayısının 15 bin olduğunu bildirdi. Şehir; Mallorca, Barselona ve Kanarya Adaları gibi tatilciler arasında popüler olan diğer yerlerde turizmin aşırılığına karşı benzer gösterilerin yapılmasının ardından bu tür protestoları gören en son yer oldu.

ŞEHİR ACI ÇEKİYOR

İspanyol medyasında yer alan haberlere göre; Malaga'daki gösteri, son zamanlarda kentte görülen en büyük mitinglerden biri oldu. Kentteki konut sıkıntısının ve diğer sorunların nedeninin, giderek artan ziyaretçi ve tatilcilere kiralanan ev sayısı olduğu belirtildi.

Organizatörlerin sözcüsü Curro Machuca, "Şehir acı çekiyor, kızgınlık büyük. Her şeyden önce, konut sorununun masaya yatırılması gerekiyordu" dedi. Gösterici Maria Franco ise "Durum dayanılmaz. Ev satın almak veya kiralamak imkansız" şeklinde konuştu. Kentte yaşayan Sonia Raya isimli kişi ise yakın zamanda Malaga'da aylık 642 dolar kira karşılığında daire olarak teklif edilen penceresiz bir garaj gördüğünü söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ