Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Balıkesir ve Bursa'da elebaşılığını İsmail Yavuz'un yaptığı organize suç örgütüne yönelik "Mahzen-31" operasyonlarının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Operasyonlar neticesinde, elebaşının da aralarında bulunduğu 8 şüphelinin yakalandığını ve bu suç örgütünün çökertildiğini belirten Yerlikaya, şunları ifade etti: "Operasyonlarda, 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma ve hırsızlık' suçlarını örgütlü olarak işleyen organize suç örgütü üyelerinin, borçlandırma yoluyla alıkoyma, silahla tehdit ve darp, gasp ve hırsızlık, yağma ve eziyet, uyuşturucu madde imalatı ve satışı gibi suçları gerçekleştirdikleri tespit edildi."

Yerlikaya, operasyonlar sırasında av tüfekleri, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve suçta kullanıldığı belirlenen çok sayıda cep telefonuna el konulduğunu da ekledi.

Son olarak, "Suç işleyenlere, huzurumuzu bozanlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi boyutta olurlarsa olsunlar, organize suç örgütlerini dağıtarak, adalete teslim edeceğiz. Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları icra eden kahraman jandarmalarımızı tebrik ediyorum." şeklinde ifadeler kullandı.

Kaynak: AA