Almanya'nın en yüksek zirvesinde kar ve kötü hava koşullarında zorluklarla karşılaşan çok sayıda dağcı, kurtarma ekipleri tarafından güvenli bir yere götürüldü. Kurtarma servisi, onların Zugspitzplatt platosundaki Sonnalpin buzul restoranına getirildiklerini söyledi.

Vadide aralıksız devam eden yağmura ve dağlarda yoğun kar yağışına rağmen yaklaşık 29 dağcı zirveye doğru ilerliyordu. Bazı yerlerde kar yüksekliği 2 metreye ulaşırken görüş mesafesi ise 100 metre civarındaydı.

TELEFERİK ÇALIŞMIYORDU

Bir dağ kurtarma hizmeti sözcüsü, birkaç grubun acil servisleri aradığını söyledi. Hava koşulları ve yaklaşık 2 bin 500 metre yükseklikte taze kar nedeniyle daha fazla ilerlemenin mümkün olmadığını söyledi.

Müslüman kadının çocuğunu boğmaya çalışmıştı: Tekrar tutuklandı! Müslüman kadının çocuğunu boğmaya çalışmıştı: Tekrar tutuklandı!

Sıcaklıkların donma noktasının altına düştüğü zamanlarda, ekipmanın kısmen donması nedeniyle zirvedeki teleferiğin çalışamadığı belirtildi. 2.962 metrelik Zugspitze'de kayak sezonu, karların henüz erimemesine rağmen 1 Mayıs'ta sona erdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ