Ramazan Bayramı'na yönelik alışveriş telaşı, mağazalarda uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Bazı müşteriler sabırla sıralarda beklerken, diğerleri ise bu durumdan rahatsızlık duyduklarını belirtti. Mağaza yetkilileri, bayram öncesi ve bayram günlerinde daha fazla personel çalıştırmalarına rağmen, yoğunluğa yetişemediklerini ifade ettiler.

İKİNCİ ÜRÜN ALANA YÜZDE 50 İNDİRİM

Bir vatandaş, "Her sene aynı, fiyatlar hep yüksek. Yine de bayramda ihtiyaçlarımızı karşılamak için alışveriş yapıyoruz. Zaten bayramdan bayrama kıyafet alıyoruz" derken, bir diğer vatandaş ise "Mağazalarda kampanyalar var, bütçeme uygun ürünleri bulabiliyorum. Hem indirimleri takip ediyorum hem de pahalı olmayan ürünleri tercih ediyorum. Hatta ayakkabılarda bir alana ikinci ürün yüzde 50 indirimli" şeklinde konuşuyor.

ÇOCUĞU GİYDİRMENİN MALİYETİ 2 BİN 

“Bir çocuğu giydirmenin maliyeti 2 bin lirayı buluyor” diyen mağaza satış danışmanı “Son bir haftadır çok yoğunuz. Tam vardiya olarak çalışıyor ve molaya çıkmıyoruz. Özellikle çocuklar için alış veriş yapan aileler var. En çok satılan ürünümüz kot pantolonlar oldu” diye konuştu.

Kaynak: YEŞİM MÜNEVVEROĞLU