Ulusal basındaki haberlere göre, Cotija kentinin kadın Belediye Başkanı Yolanda Sanchez Figueroa, sokak ortasında silahla vurularak hayatını kaybetti. Michoacan eyaleti İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Figueroa’nın öldürülmesi birçok kötü eleştri aldı.

2 HAZİRANDA SEÇİLDİ, BİR SÜRDÜ

Figueroa, Eylül 2023’te Jalisco eyaletinin Guadalajara şehrinde bir alışveriş merkezinden kaçırılmış ve 3 gün sonra bulunmuştu. Meksika'da 2 Haziran'da yeni devlet başkanını belirlemek için seçimler yapılmıştı. Dün açıklanan sonuçlara göre, Claudia Sheinbaum, seçimleri kazanmıştı.

Quién es Yolanda Sánchez, alcaldesa de Cotija secuestrada por supuestos  miembros del CJNG - Infobae

FİGUEROA KİMDİR?

Yolanda Sánchez Figueroa, Meksika'nın tanınmış insan hakları savunucularından biriydi. Özellikle kadın hakları ve sosyal adalet konularında önemli çalışmalar yapmış olan Figueroa, toplumsal eşitlik ve adalet için mücadele ediyordu. Yolanda Sánchez Figueroa, Michoacán eyaletindeki Cotija kasabasında belediye başkanı olarak görev yapıyordu. 

İran'da yeni dönem! Mesud Pezeşkiyan İran'ın 9. Cumhurbaşkanı seçildi İran'da yeni dönem! Mesud Pezeşkiyan İran'ın 9. Cumhurbaşkanı seçildi

Kaynak: Haber Merkezi-AA