Organizatörler, bir satranç ustasının oyun sırasında mobil cihaz kullandığı suçlaması üzerine ulusal düzeydeki yarışmadan ihraç edildiğini duyurdu. Satranç dünya sıralamasında şu anda 69. sırada bulunan Ukraynalı Kirill Shevchenko, İspanya'daki şampiyonaya devam edemeyecek.

YENİLGİYE DÖNÜŞTÜ

Takımıyla turnuvanın ilk iki turunda aldığı beraberlikler yenilgiye dönüştü. İspanya Satranç Federasyonu yaptığı açıklamada, Shevchenko'nun ihraç edilme nedeninin "maçlar oynanırken mobil cihaz kullanımı" olduğunu belirtti.

BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ

Federasyon, "Satrançta hile yapılmasına karşı kararlılığımızı sürdürüyoruz. Tespit edilen her durumda mümkün olan en güçlü şekilde hareket ediyoruz. Bu olayların meydana gelmesinden derin bir üzüntü duyuyoruz... Ayrıca, her durumda, bu bireysel davranışın kulübünün ve takım arkadaşlarının kusursuz performansıyla hiçbir ilgisi olmadığını belirtmek istiyoruz" açıklamasını yaptı.

TUVALETTEKİ TELEFON

Chess.com'a göre Shevchenko, turnuvanın açılış turları sırasında tahtadan uzun süreler uzak kalmaya başladığında şüphe uyandırdı. Baş Hakem Oscar Bruno de Prado Rodriguez'in açıklamasına göre; daha sonra bir tuvalet kabininde 22 yaşındaki oyuncunun el yazısına benzer bir yazıyla yazılmış notla birlikte mobil cihaz bulundu.
 

Muhabir: Eray Erginbaş