LÖSEV, lösemili çocuklara farkındalık sağlamak amacıyla hayata geçirilen “Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası” kapsamında, hastalıkla verdikleri mücadeleyi kazanan ve halen tedavileri süren Hırvatistan, Macaristan, Uruguay, Hindistan, Suriye, Bulgaristan, Polonya, Ukrayna, Moğolistan ve Bosna Hersek’ten davet edilen 10 çocuğu Türkiye’de ağırladı.

ÖNCE ANKARA’YI GEZDİLER

Sloganı bu yıl “Bütün Dünyada Lösemili Çocuklar Eşittir” olarak belirlenen hafta kapsamında, ilk durakları Ankara olan yabancı uyruklu çocuklar, hastalıkla mücadelesini kazanan ve halen teravisi süren Türkiye’deki çocuklarla bir araya gelerek bir dizi etkinliğe katıldı. Ankara gezisinin ardından İstanbul’a gelen çocuklar tarihi yarımadayı gezdi.

SERTİFİKA VERİLDİ

Çocuklar için daha sonra helikopter turu düzenlendi. Atatürk Havalimanı’ndan kalkan helikopterlere gruplar halinde binen çocuklar İstanbul Boğazı, Topkapı Sarayı, Kız Kulesi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Galata Kulesi gibi tarihi ve turistik yerleri, kentin önemli yapılarını gökyüzünden izledi. Helikopter turunun ardından çocuklara uçuş sertifikası verildi. 

Kaynak: AA