İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emel Alphan, sosyal medyada yayılan yanıltıcı bilgileri düzeltmek adına limonun kilo verme sürecinde etkili olmadığını vurguluyor. Limonun yağı eritmediğini belirten Alphan, vücudun enerji açığını kapatmak için önceden biriktirdiği yağ dokusunu yakarak kilo kaybının gerçekleştiğini açıklıyor. Limon, yağları eritmediği gibi, limon suyu ile yağlar arasında herhangi bir kimyasal etkileşim olmadığını da basit bir deney ile gözlemleyebileceğimizi ifade ediyor.

Hazımsızlık ve şişkinliği anında kesen detoks suyu tarifi

Beslenme konusunda enerji değeri düşük olan meyve ve sebzelerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Emel Alphan, açlık hissedildiğinde abur cubur yerine bu tür doğal besinlerin tüketilmesinin daha sağlıklı bir seçim olduğunu belirtiyor. Ayrıca, son dönemde popüler olan detoks sularının ise su içme alışkanlığını artırmak dışında herhangi bir faydasının olmadığını, hatta bu tarz içeceklerin hijyenik olmayan koşullarda hazırlanması halinde sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurguluyor.

Prof. Dr. Emel Alphan'ın değerlendirmesi, bilimsel gerçeklere dayanarak, sağlıklı beslenme ve kilo yönetimi konularında doğru bilgiye erişmeyi önemseyen herkes için önemli bir rehber niteliği taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA