One Direction grubunun sevilen üyelerinden Liam PayneArjantin’in başkenti Buenos Aires’te trajik bir şekilde hayatını kaybetti. 31 yaşındaki ünlü şarkıcı, kaldığı CasaSur Palermo Hotel’in üçüncü katındaki balkonundan düşerek yaşamını yitirdi. Yayınlanan otopsi raporuna göre, Payne’in ölümüne sebep olan yaralanmalar, yüksekten düşme sonucunda meydana gelen çoklu travmalar, iç ve dış kanamalar olarak açıklandı.

Otopsi bulguları, Payne’in düşmeden önce bilinç kaybı yaşadığını ve madde etkisi altında olabileceğini ortaya koydu. Şarkıcının vücudunda tespit edilen 25 farklı yaralanma, yüksekten düşmeye bağlı olarak değerlendirilirken, kafatası ve beyin travmalarının doğrudan ölümüne yol açtığı belirtildi. Vücudundaki kanamaların ise ölüm sürecini hızlandırdığı ifade edildi.

MADDE ETKİSİ VE ŞÜPHELİ ÖLÜM İDDİASI

Payne’in ölümünün şüpheli bulunması, olay sırasında odada yalnız olması ve vücudundaki yaralanmaların düşmeyle tutarlı olmasıyla ilişkilendirildi. Raporda dikkat çeken diğer bir bulgu ise, Payne’in düşerken kendini koruma refleksi göstermemesi oldu. Otel odasında yapılan incelemelerde uyuşturucu maddeler ve alkollü içkiler bulunduğu, ayrıca odadaki bazı mobilyaların zarar gördüğü kaydedildi.

Adli tıp uzmanlarının açıklamalarına göre, şarkıcının vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadı ve olayın üçüncü bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olduğuna dair kanıt bulunamadı. Yetkililer, Liam Payne’in ölümünü şüpheli ölüm kapsamında araştırmaya devam ediyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ