Hava üssüne giren bir leopar, ortalığı birbirine kattı. Bir hava kuvvetleri mensubu koşarken saldırıya uğradı. Üste çalışan bir sivil olan diğer kişi ise yürüyüş sırasında hayvanla karşılaştı. O da saldırıdan nasibini aldı.

100 KİLOMETRE UZAĞA

Tuğgeneral Donavan Chetty; BBC'ye yaptığı açıklamada, iki kişinin hastaneye çiziklerle kaldırıldığını ancak ciddi bir yaralanma olmadığını söyledi. İkisi de taburcu edildi. Sonrasında leopar yakalandı ve Hoedspruit hava kuvvetleri üssünden yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki bir sığınağa nakledildi.

ASLINDA ÇOK NORMAL

General Chetty, parkın yakınında yaşayan ve çalışanlar için leoparlarla karşılaşmaların normal olduğunu, ancak genellikle tehlike yaşanmadığını söyledi. Zengin yaban hayatıyla ünlü, turist çeken parkın etrafı büyük ölçüde çitle çevrilmiş durumda.

ÇİTLERLE DURDURAMAZSINIZ

Ancak General Chetty, çeviklikleriyle bilinen leoparların çitlerle kontrol altına alınmasının imkansız olduğunu söyledi. Kruger Milli Parkı'nın internet sitesinde, leoparların antilop, yaban öküzü ve balık gibi çeşitli avlarla yaşayan gececi yırtıcılar olduğu belirtiliyor. 2017 yılında parktan kaçan üç aslan öldürülmüştü.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL