Fenerbahçe’nin Rum asıllı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in hikayesi film oluyor. Taff Pictures & Ark Pictures imzalı “Lefter” filminde ünlü sporcuyu Erdem Kaynarca canlandıracak. Can Ulkay’ın yönetmen koltuğuna oturacağı Ayşe İlker Turgut’un senaryosunu yazdığı film Netflix'te izleyiciyle buluşacak. 

63Acb13086B2446E2435A719

METİN OKTAY OLACAK!

Fenerbahçe’nin Rum asıllı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis’in hikayesini sinemaya taşıyacak filmi “Lefter”in çekimleri ağustosun ilk haftası başlayacak. Filmde Galatasaray’ın “Taçsız Kral” lakaplı efsane futbolcusu Metin Oktay’ı Aytaç Şaşmaz'ın canladıracağı belli oldu. En son Zeytin Ağacı dizisinin 2. sezonuyla ekranda olan oyuncu, performansıyla adından söz ettirmişti. 

LEFTER KÜÇÜKANDONYADİS KİMDİR?

Lefter Küçükandonyadis, 22 Aralık 1925 tarihinde İstanbul'un Büyükada ilçesinde doğdu. Rum asıllı bir ailenin çocuğu olan Lefter, futbola küçük yaşlarda başladı. 1947 yılında Fenerbahçe'ye transfer olan Lefter, burada 17 yıl boyunca forma giydi.

Bu süreçte Fenerbahçe ile 6 İstanbul Ligi, 3 Türkiye Ligi, 2 Türkiye Kupası ve 1 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. Türk futbolunda iz bırakan kariyerinde sarı-lacivertli takımla şampiyonluklar yaşayan Lefter, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 615 maçta 423 gol kaydetti. Lefter, ay-yıldızlı formayı ise 50 kez giydi ve 21 gol kaydetti.

Kariyerinde 832 gol atan Lefter, "Ver Lefter'e, yaz deftere" sloganı ile Türk futbol tarihinin unutulmazları arasına girdi. Lefter, 1964 yılında Fenerbahçe'den ayrılarak AEK'ye transfer oldu. AEK'de 2 sezon forma giydikten sonra futbolu bıraktı.

Futbolculuk kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan Lefter, Türk futbolunun efsane isimlerinden biri olarak kabul edilir. Türk futbolunun efsane ismi, aktif kariyerini 1965-1966 sezonunda bitirdikten sonra Samsunspor, Boluspor, Orduspor, Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu takımlarında teknik direktörlük yaptı.

Fenerbahçe Kulübü tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ve sembol sporcularından biri olan Lefter Küçükandonyadis, 13 Ocak 2012'de İstanbul'da 86 yaşında hayatını kaybetti.

Kaynak: DEMET SAROVA