Üniversiteyi kazanan ve kayıt yaptıran öğrencilerin en büyük sorunlarından biri de kalacağı yeri belirlemek. KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu'na başvuruları başladı. Peki yurt başvurularının sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK YURT BAŞVURU SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yurtlara başvuru sürecinin başlatıldığını açıklamıştı. 28 Ağustos Pazartesi günü başlayan başvuru süreci 2 Eylül 23:59 tarihinde sona ermiş olacak.

Bu sürecin ardından ise KYK yurt başvurularının sonuçları için geri sayım yapılacak. Ancak şu an itibariyle KYK yurt başvurusunun ne zaman açıklanacağı duyurulmadı. Başvuru sürecinin bitmesinin ardından bu konuda da net takvim belirlenecek.

KYK YURTLARINDAKİ HİZMETLER

Gençlik ve Sport Bakanlığı'na bağlık Kredi ve Yurtlar Kurumu, yurtlarda birçok hizmeti sağlamaktadır. Öğrencilerin barınma ihtiyacı başta gelirken, yine öğrenciler beslenme ihtiyaçlarını da kaldıkları yurtlarda karşılayabilmektedir.

Bu ihtiyaçlar dışında; fotokopi-kırtasiye, kuaför, berber, terzi gibi öğrencinin ihtiyaç duyduğu pek çok işletme de KYK yurtlarında hizmet vermektedir.

KYK YURTLARINDA EĞİTİM NASIL?

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bilim/teknoloji, kültür/sanat, yabancı dil, değerler, mesleki bilgi ve beceri, rekreatif amaçlı spor ve performans amaçlı spor alanlarında kurslar, atölye çalışmaları ve konferanslar gerçekleştirilmektedir.

Yurtlarda kalan öğrenciler, bu tarz hizmetlerden ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar.

YURTTA KALAN ÖĞRENCİ ÜCRETLİ BİR İŞTE ÇALIŞABİLİR Mİ?

KYK yurdundan kalan öğrenci ücretli bir işte çalışabilir mi? sorusunun da cevabı merak ediliyor. KYK yurdunda kalan bir öğrencinin ücretli bir işte çalışması bazı şartlar karşılandığında mümkün gözükmektedir.

Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin ''Barınma Şartları'' başlığı 6'ncı maddesinin birinci fıkrasının (f) bendinde ''Zorunlu staj hariç brüt asgari ücret tutarının bir buçuk katı üzerinde ücretli bir işte çalışmaması.'' hükmü yer almaktadır.

KYK ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurtlarında kalan öğrenciler, bu hizmetlerden yararlanabilmek için belirli bir ücret ödemek zorundadır. 2023-2024 eğitim yılı için de fiyatlar belirlenmiş durumda. İşte KYK ücretleri:

TİP1
Ücret: 345 lira

TİP2
Ücret:405 lira

TİP3
Ücret:405 lira

TİP4
Ücret: 480 lira

TİP5
Ücret:510 lira

TİP6
Ücret: 570 lira

Editör: Orhan Duman