Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, KYK Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının açıklandığını müjdeledi.

Milyonlarca öğrencinin beklediği haber sonunda geldi. Bakan Osman Aşkın Bak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçlarının ilan edildiğini duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya üzerinden gençlere hitaben şu ifadeleri kullandı: "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın.

2024 yılı KYK bursu miktarları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Lisans öğrencileri için 2 bin, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin, doktora öğrencileri için ise 6 bin lira olarak belirlendi.

KYK bursları, ilk defa burs/kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başında normal öğrenim süresince ödeme yapılmaktadır. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında ödeme gerçekleştirilmektedir.

Öğrenciler, kendi şifreleriyle internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini öğrenebilirler. Ayrıca, öğrenciler bankamatik kartlarını da bankadan temin edeceklerdir.

Kaynak: haber merkezi