Aydın'ın Efeler ilçesi Işıklı Mahallesi'nde bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan ve 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Zeren Ertaş'ın hayatını kaybettiği asansör faciasında mahkeme kararı açıklandı. Olay sonrası Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, asansör bakım firması yetkilisi M.B. ile montaj yapan firma sahibi H.T. tutuklanmıştı.

DAVADA KARAR VERİLDİ

Savcılığın yürüttüğü soruşturma kapsamında firmanın mühendisleri R.H.A. ve U.İ. de tutuklanmış, firmanın elektrik mühendisi N.M. ise tutuksuz yargılanmıştı. Sanık sayısının 5'e yükseldiği olayla ilgili davada, Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz yargılanan sanıklar ile Zeren Ertaş'ın yakınları ve taraf avukatları katıldı.

5 YIL HAPİS, 2 YIL MESLEKTEN MEN

Mahkeme, asansör bakım firması yetkilisi M.B.'yi taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis ve 2 yıl meslekten men cezasına çarptırdı. Montaj yapan firmanın sahibi H.T., makine mühendisleri R.H.A. ve U.İ. de taksirle bir kişinin ölümüne neden olma suçundan 2 yıl 11 ay hapis cezası aldı.

3 TAHLİYE, 1 BERAAT

H.T., R.H.A. ve U.İ. hükümle birlikte tahliye edilirken, hakkında kast ve taksir bulunmaması nedeniyle tutuksuz yargılanan elektrik mühendisi N.M.'nin beraatına karar verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ